Album sa neobjavljenim pjesmama Džimija Hendriksa

289

Neobjavljene pesme Džimija Hendriksa, snimljene izmedju 1968. i 1970. godine, biće objavljenje sljedeće godine.

“Ikspiriens Hendriks” (Experience Hendrix) i “Legasi rikordings” (Legacy Recordings) najavili su da će Hendriksov album “Both Sides of the Sky” objaviti 9. marta 2018. Na albumu s 13 numera se nalazi 10 pjesama koje nikada nisu bile objavljene.

Hendriks je umro 1970. u 28. godini. Novi album je treći dio trilogije iz arhiva heroja gitarske muzike. “Valleys of Neptune” je bio izdat 2010, a “People, Hell and Angels” 2013. godine.

Edi Krejmer, koji je radio kao inžinjer zvuka na svakom albumu koji je Hendriks snimio za života, rekao je u intervjuu da je 1969. bila veoma eksperimentalna godina za Hendriksa .

– Prvo stavite kasetu i slušate i onda vam se dlake usprave na vratu i kažete oh Bože. Ovo je previše nevjerovatno – rekao je Krejmer.

Mnoge pjesme s novog albuma je snimila grupa Bend of Džipsis (Band of Gypsys) u kojoj su pored Hendriksa bili  Badi Majls i Bili Koks. Stiven Stils svira u dvije pjesme “$20 Fine” i “Woodstock”.

Krejmer je producirao album s Džonom Mekdermontom i Džejni Hendriks, sestrom legendarnog gitariste i predsednicom Ikspiriens Hendriks.

On je rekao da je “Both Sides of the Sky” poslednji album u trilogiji, ali i da je neko mogao naći neke Hendriksove snimke na tavanu ili podrumu, što bi moglo biti objavljeno.

On je rekao da imaju i snimke Hendriskovih nastupa, i audio i video, što planiraju da objave.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR