Snijeg zabijelio Manjaču, u Pavićima zameteni putevi! (FOTO, VIDEO)

508

Snijeg koji dva dana pada bez prestanka je zabijelio sela na Manjači, a visina snježnog pokrivača dostiže 30 cm.

Ipak nije prouzrokovao veće probleme, rekoše nam u mjesnoj zajednici Stričići. Radom zimske službe su uglavnom zadovoljni. Na drugom kraju Manjače, u Pavićima, situacija je teška. Još čekaju prve grtalice.

– Jutros je ovaj put što povezuje nekoliko zaselaka bio skroz zamenten tako da djeca nisu mogla otići u školu. Samo je put od Ponora do Vilusa pročišćen. Ovdje još čekamo grtalicu. Imamo obećanje da će dop kraja dana biti očišćen – kaže Ostoja Topić, predsjednik Savjeta MZ Pavići.

pavici 2

Put prema Šipkama, Klinvocima i Grgićima je zameten. Iz zimske službe su im rekli da će do kraja dana biti čisto. Snabdjevanje vodom je uredno, ali struje uglavnom nema.

– Voda stiže sa Banjice i sve je uredno, ali struje nestaje i dolazi čitav dan. Imamo velikih problema sa strujom – dodaje Topić.

Sa predstavnicima preduzeća koja učestvuju u radu zimsku službu danas je razgovarao prvi čovjek grada. Od svih očekuje odgovorno ponašanje i da svako radi svoj posao. Grad će, kako kaže, pojačati nadzor.

– Grad je pojačao nadzor odnosno broj lica koja vrše nadzor nad svim zonama. Dakle, pratićemo situaciju na terenu i ono što izvođači rade – naglašava Radojičić.

Zimska služba intervenisala je već sinoć na području Mjesne zajednice Stričići. U odjeljenju za saobraćaj i puteve rekoše da neće tolerisati propuste u radu zimske službe

– Narednih dana obići ćemo nekoliko punktova da provjerimo stanje mehanizacije na terenu. U svakom slučaju, ne očekujemo značajnije probleme – naglasio je načelnik nadležnog odjeljenja Slaviša Sandić, te naveo da je odjeljenje uradilo i vodič o radu zimske službe, kojeg građani mogu preuzeti ispred Prijemne kancelarije ili sa internet stranice Grada

Prema prognozama meteorologa snijeg će u višim dijelovima banjalučke gradske teritorije padati i sutra, pa mještani traže od nadležnih da pročiste puteve kako bi djeca mogla stići u školu a odrasli na posao.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR