Prijedor dobija prijeko potreban kružni tok (VIDEO)

741

Javno preduzeće “Putevi RS” i Grad Prijedor danas su potpisali sporazum o izgradnji novog kružnog toka u tom gradu, a vrijednost radova je oko 450 000 KM.

Planirano je da radovi na izgradnji novog kružnog toka u Prijedoru počnu na proljeće. Ta vijest posebno je obradovala vozače, koji smatraju da će se na taj način smanjiti saobraćajna gužva.

Kružni tok biće izgrađen na samom ulazu u grad. To neće uticati samo na smanjenje gužve, već će se na taj način povećati i bezbjednost u saobraćaju, tvrde nadležni.

– Ovo je projekat koji će omogućiti daleko bolji i sigurniji protok u saobraćaju na izlazu i ulazu u grad. Vjerujem da će građani biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

– Izgradnjom kružne raskrsnice ćemo dobiti veću propusnu moć, bezbjedniji saobraćaj i na taj način ćemo obezbjediti lakše odvijanje saobraćaja na samoj raskrsnici – dodao je direktor preduzeća “Putevi RS” Nenad Nešić.

Vrijednost radova je 450 000 maraka. Sredstva će obezbjediti preduzeće “Putevi RS”. Imovinsko – pravne odnose će regulisati grad Prijedor.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR