Izložba fotografija “Unique Vision” Srđana Vujmilovića

529

Izložba fotografija pod nazivom “Unique Vision”, fotografa Srđana Vujmilovića biće otvorena u nedelju, 26. novembra sa početkom u 14 časova u Staklencu u parku Petar Kočič u Banjaluci.

Ovom izložbom Srđan će predstaviti posjetiocima koncept fotografija kojima mogu da pobjegnu iz užurbane gradske napetosti i postanu jedno sa mjestima na kojima bi se opustili.

srdjan vujmilovic

– Sva ona mjestima koja nam dozvoljavaju da spoznamo prirodu koja nas okružuje, kao i to da je ona prisutna u svemu, svakoj ulici, šumi, pogledu, zalasku sunca ili jutarnjoj magli. Tek sa njom, zaboravljamo na usamljenost i postajemo svjesni sebe – rekao je Srđan Vujmilović.

Izložba će trajati sve do 20. decembra 2017. godine, a generalni sponzor je Canon i Grad Banja Luka, Aquana , Muzički Paviljon Staklenac, Banjalučki centar za ljudska prava, Zoran Mrđenovic, Autoservis Vujmilovic, Vaga Servis Laktaši.

Srđan Vujmilović je samouki fotograf, rođen 1994. godine, živi u Aleksandrovcu. Omiljene tehnike su mu portretna fotografija, astrofotografija, light painting a posebno fotografisanje prirode, arhitektura kao i time-lapse fotografija.
Pored fotografije, uspješno se bavi i kinematografijom i grafičkim dizajnom.

Srđana takođe i krase mnoge nagrade i priznanja kako na našim prostorima, tako i šire. Njegov talenat je priznat od strane mnogih, tako da se neki od njegovih radova mogu pronaći na velikim poznatim platformama kao što su National Geographic, Discovery Channel, Canon, Youpic, 500px, magazinima Practical Photography, Masterclass Magazines i drugim.

Osvojio je veliki broj nagrada na mnogim fotografskim sajtovima, gdje broj njegovih pratilaca dosteže i do nekoliko desetina hiljada ljudi.

U 2016. godini je postao Google Street View Trusted Professional i Google Maps Local Guide Pro, a od početka 2017. godine je ViewBug ambasador.

Kao najveće priznanje u dosadašnjoj karijeri, može da se pohvali i osvojenim prvim mjestom na prestižnom fotografskom takmičenju ‘Rovinj Photodays’ u Rovinju, gdje je u svojoj kategoriji osvojio prvo mjesto, takmičeći se sa 8600 drugih fotografija I preko 600 fotografa širom svijeta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR