Pirelli kalendar 2018: Alisa u zemlji čuda (FOTO/VIDEO)

532

Pola godine nakon snimanja u Londonu, javnosti je predstavljen Pirelli kalendar za 2018. godinu.

Snimao ga je Englez Tim Walker, a poziralo mu je 18 ličnosti iz svijeta mode, muzike, filma, čak i društvenog aktivizma. Tema 45. izdanja kalendara je “Alisine avanture u Zemlji čuda”.

– Alisa je slikana toliko puta, a ja sam htio da se vratim porijeklu mašte Luisa Kerola, tako možete opet da je ispričate od početka. Posljednjih 50 godina mnogo smo ušećerili bajke, dok su originalne priče bile daleko strašnije i mračnije. Htio sam da pronađem drugačiji i originalni ugao – rekao je fotograf Tim Walker. Taj ugao je podrazumijevao i potpuno tamnopute aktere, što se desilo drugi put u istoriji Pirellia, poslije 1987.

Na snimanju kalendara učestvovali su britanska manekenka Naomi Campbell, australijska manekenka Adut Akech, Britanka Adwoa Aboah, senegalsko-njemačka manekenka Alpha Dia, američki glumac porijeklom iz Benina Djimon Hounsou, australijska manekenka iz Južnog Sudana Duckie Thot, borac za ženska prava iz Gambije aha Dukureh, britanski maneken King Owusu, američki reper Lil Yachty, meksičko-kenijska glumica Lupita Nyong'o, američki glumac i pevač RuPaul, američka glumica Sasha Lane, američki reper i producent Sean Diddy Combs, američka manekenka Slick Woods, manekenka i advokat iz Južnoaferičke Republike Thando Hopa, američka glumica Whoopi Goldberg, britanski maneken Wilson Oryema i britanska stilistkinja, dizajnerka i pjevačica Zoe Bedeaux.

pirelli-calendar-2018-diddy-naomi-billboard-1548 landscape-1500555695-pirelli-2018-calendar image pirelli-calendar-2018-alpha-dia-king-owusu-day04-01861 pirelli-calendar-2018-duckie-thot-day04-06791 pireli

 

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR