Pretučeni muškrac kod Kupresa u teškom stanju

308

Policajci Livanjskog kantona i dalje tragaju za Amelom Dizdarevićem, koji se sumnjiči da je prije dva dana opljačkao, pretukao i vezao Ivu Jakovljevića (58) iz Jajca, te ga takvog ostavio u šumi nadomak Kupresa.

Ova informacija potvrđena je iz livanjske policije, gdje su kazali da je za Dizdarevićem raspisana i potjernica, te vjeruju da će uskoro biti uhapšen.

Vezana vijest:

Nakon pljačke i pokušaja ubistva na Kupresu pronađen muškarac

Kako saznaje Faktor, policija ovo krivično djelo zasad vodi kao razbojništvo, a nakon što osumnjičeni bude priveden i istraga okončana, uz konsultacije sa dežurnim tužiocem će se odlučiti da li će eventualno doći do prekvalifikacije krivičnog djela.

Jakovljević je zbog težine povreda istog dana hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. On se i dalje nalazi na Klinici za neurohirurgiju, gdje je smješten zbog teških povreda glave, i nema promjena u odnosu na dan ranije.

Policija i tužilaštvo provode istragu kako bi se utvrdilo šta se tačno dešavalo u šumi između Dizdarevića i Jakovljevića.

Prema nezvaničnim informacijama, Jakovljević je prvo teško pretučen, a potom vezan u dubokoj šumi.

Lokalni mediji navode kako se njih dvojica odranije poznaju, te da se Jakovljević bavi uzgojem i prodajom stoke, kao i to da je Dizdarević radio za njega kao čoban.

Navodi se i to da su njih dvojica, navodno, bili zajedno na izletu u šumi kako bi roštiljali, te da je Dizdarević napao Jakovljevića dok je skupljao grančice za potpalu roštilja i udarao ga najvjerovatnije drvetom. Međutim, zvaničnih informacija o tome nema.

– Kada su policajci došli na mjesto događaja, Jakovljević je pri svjesti bio bukvalno pet minuta. Uspio im je samo reći ko ga je napao. Kazao je da mu je Dizdarević ukrao neki novac, pretukao ga, vezao, pokušao ubiti i pobjegao. Onda je počeo povraćati i pao u nesvjest – kazao je izvor iz istrage.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR