Objavili imena i slike srpskih plaćenika u Donbasu!

770

Ukrajinska bezbjednosna služba (SBU) je objavila prve podatke o Srbima u Vagneru, ruskoj plaćeničkoj vojsci koja ratuje u Donbasu, ekskluzivno se saznaje iz ambasade Ukrajine u Srbiji.

Objavljene su informacije o šestorici Srba, a kako je saopšteno, to je samo početak.

To su A.M. (25), rodom iz Valjeva, D.M. (49) iz Šapca, D.L. (38) iz Tuzle (BiH), Z.P. (26) iz Valjeva, N.S. (44) iz Doboja (BiH) i D.S. (37) iz Banovića (BiH).

Ukrajinski ambasador u Srbiji Oleksandr Aleksandrovič je rekao da u Donbasu ratuje oko 300 Srba.

– Meni kao ambasadoru je veoma žao da takav veliki broj Srba ratuje protiv Ukrajinaca koji vama nisu ništa loše nikad učinili. Ipak, ne vjerujem da čak i ovaj broj reprezentuje čitav srpski narod – rekao je ambasador.

Vasilij Hritsak, šef SBU rekao je da je služba svjesna velikog broj stranih plaćenika umiješanih u ratne zločine koje sprovodi Vagner.

SBU, na čijem su sajtu objavljeni potpuni podaci o plaćenicima, se nada da će objavljene slike i informacije pomoći da budu privedeni.

I Radomir Počuča, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj televizije Pink, učestvovao je u sukobima u Ukrajini kao borac na proruskoj strani. Mediji su pisali i da je po okončanju borbi boravio u Moskvi.

Nagodio se sa tužilaštvom da prizna krivicu zbog učešća u sukobu u Ukrajini i za to priznanje dobio je kaznu od godinu i po dana zatvora, uslovno na četiri godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR