Teslić: Cijene stanova (ne) prihvatljive? (VIDEO)

770

Novi stambeno poslovni objekti se sve više grade u užem centru Teslića. Cijenu stanova i poslovnih prostora diktiraju kvadratura, lokacija i spratnost. Mišljenja Teslićana su podijeljena. Dok je za jedne ovo prihvatljiva cijena, drugi tvrde da su stanovi skupi.

Svi oni koji žele krov nad glavom u nekoj od novoizgrađenih zgrada, kako nam priča jedan od investitora, za to moraju izdvojiti od 1 100 do 1 400 maraka po metru kvadratnom.

U jednom od objekata čiji su radovi pri kraju čak 80 odsto stanova kupili su Teslićani iz dijaspore, potvrdili su nam investitori. Pričaju da stanove najviše mladi bračni parovi preko kredita. Uglavnom traže dvosobni stanovi, od oko 60 metara kvadratnih, za koje je u prosjeku potrebno izdvojiti oko 80 000 maraka.

O detaljima investitori ne žele da govore pred kamerom, iako smo više njih kontaktirali. U nezvaničnom razgovoru su nam dali sve informacije, a tvrde da stanove najčešće rasprodaju i prije nego što objekat završe.

Prodaje se i stara gradnja za nekoliko stotina maraka po metru kvadratnom niže od novogradnje. Vrlo često ove stanove potrebno je kompletno renovirati, pa kad se crta podvuče, računica je skoro ista. Zbog svega toga cvjeta posao sa izdavanjem nekretnina. Ni podstanarski život nije jeftin, ali je za mnoge trenutno prihvatljiviji od dugoročnog vezivanja stambenim kreditima.

Biljana Stokić

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR