Mašić sa policijom u zgradu ŠG “Vučevica”?

361

Neđo Mašić, v.d direktora Šumarskog gazdinstva “Vučevica”, ušao je u upravnu zgradu  i to u pet sati ujutro. Cijeli događaj obezbjeđivale su jake mjere Specijalne policije koje su stigle iz Foče i Istočnog Sarajeva. Čajniče je do podne bilo pod policijskom opsadom.


Kamerama nije bilo dozvoljeno snimanje dešavanja ispred upravne zgrade, pa zbog toga i nije najjasnije zbog čega SNSD-ov Neđo Mašić odlučio da neradnim danom uđe u prostorije preduzeća kada je samo prije par dana rekao da mu se ne žuri i da čeka da se radnici smire.

– Ja imam vremena da čekam, vrijeme će pokazati sve – rekao je Mašić 8. avgusta.

Neđo Mašić ne želi danas da govori o primopredaji dužnosti vikendom. Novi način primopredaje je ideja generalnog direktora Šuma RS. Risto Marić preuzima odgovornost za jutrošnja dešavanja i tvrdi da to nije krio ni kada se sastajao sa radnicima.

– I tad sam im rekao da sam uputio asistenciju policije da Neđo Mašić koji će da vrši funkciju narednih 60 dana će da uđe, htjeli oni to ili ne, politike su se dogovorile da će Neđo Mašić ispred SNSD-a da vrši funkciju direktora ŠG – rekao je generalni direktor “Šume RS” Risto Marić.

– Ja sam čovjek koji je rođen ovdje, ovo je moj grad, niste vi valjda veći prijatelji novinari mom gradu, mom narodu od mene – rekao je Mašić.

Mašić, za razliku od prethodnih dana, je danas tajnovit. Iscrpan izvještaj za novinare tek priprema.

O jutrošnjim dešavanjima Neđo Mašić ne želi da priča, kaže da će sutra reći sve na pres konferenciji. Ne žele ni radnici ŠG “Vučevica”, kažu da će se oni oglasiti zajedničkim stavom u ponedjeljak.

Čajničani danas u čudu. Kažu da od rata nisu vidjeli toliki broj uniformisanih lica kao što su ih vidjeli jutros.

Očevici tvrde da je novi v.d. direktora jutros zamijenio bravu. Jedinica za podršku MUP-a RS u popodnevnim satima napustila je Čajniče, ali su lokalni policajci ostali sa zadatkom da motre na čajničke ulice, kako bi bezbjedost u opštini bila sačuvana.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR