Jahorinom protiv nesnosnih vrućina (VIDEO)

426

Nekoliko stotina posjetilaca imalo je priliku da uživa u ljetnom sadržaju planine Jahorina. U vrijeme velikih vrućina i visokih temperatura u gradovima, Jahorina je pravo osvježenje.

Predstavljena je sadržajna ponuda koja je ubjedila sve prisutne da je Jahorina na samom vrhu planinskog turizma.

– Sadržaj koji nudimo ovoga ljeta i pozivamo zaista sve građane da dođu i da probaju naše sadržaje jer imamo bogat sadržaj. To su prije svega panoramska vožnja žičarom. Ona je jjedna ozbiljna atrakcija, i kada se popnete na vrh Jahorine, opet pričam iz iskustva, Jahorina ima jedan prelijep vrh, ima na vrhu visoravan, može da se šeta, može da se uživa, može da se vozi bicikl. Tako da imamo šta da ponudimo, i imamo jedan kvalitetan proizvod – rekao je Dejan Ljevnaić, v.d. direktora OC “Jahorina”.

Osim navedenih sadržaja, tu je i ljetno sankanje “tjubing” koje predstavlja veliku atrakciju. U ponudi su i kvalitetno uređene pješačke staze, fudbalski i ostali sportski tereni. Iz Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo ističu da ljetni i zimski sadržaji zadovoljavaju i najzahtjevnije ukuse. Za hotelijere je ova promocija važna jer je, kažu, najbitnije da sezona traje cijelu godinu.

– Jahorina je prije svega bogata i prirodnim i istorijskim i olimpijskim nasljeđima koja promoviše a dodatno njenu ponudu ispunjavaju ovi ljetni sadržaji, a naravno i zimski koji mogu da zadovolje i najzahtjevnije ukuse. Ono što je najbolje obično se ne može vidjeti pa čak nekad ni dotaknuti, to se mora osjetiti srcem. Takve neke uspomene koje se ponesu sa ove planine, ostaju cijeli život u sjećanju – izjavio je Igor Tošić, direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo.

– Hoteli, mnogi ne znaju daju cijene koje su izuzetno niske, ispod svih cijena koje su sad trenutno na moru. U ovom periodu su cijene niže i do 30-40 odsto nego u zimskom periodu, možda i 50 odsto. Naravno, osim toga svi ostali hoteli nude velnes, spa-centre i to su sadržaji koje ima svaki hotel i svoj sadržaj – dodao je Aleksandar Prović, predsjednik Udruženja hotelijera “Jahorina”.

Da je ova olimpijska ljepotica posebno ugodna ljeti, uvjerili smo se i sami. Temperature su prijatne, a svjež planinski vazduh i te kako zdrav. Svi oni koji u ljetnom periodu dođu ovdje zaista se neće pokajati. Imaju priliku da uživaju u zaista čistom i svježem vazduhu , a i u prelijepom pogledu.

Iako je ponuda Jahorine sadržajna iz Asocijacije za promociju i razvoj turizma i ekologije su poručili da prostora za ulaganje i proširenje uvijek ima.

Marko Tešanović

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR