HOS-ovci niz Neretvu sa zastavom “Za dom spremni”

643

Splitski HOS-ovci, i njihovi prijatelji iz Dalmacije zaplovili su danas po Neretvi,  čamcem na kojem su istakli svoju ratnu zastavu. Intervenisala je policija.

Prekršajno su sankcionirali šefa Splitsko-dalmatinskog HSP-a Ivicu Vladavu Đovanija koji je prijavljen za prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Problem je dodatno zakomplikovala i zastava na kojoj uz HOS i HSP piše i “Za dom spremni.”

hosneretva1200

– Ja sam ostao dosljedan sebi za razliku od nekih i ja se ove zastave ne sramim. Stavili smo je na našu lađu kojom smo pratili i bodrili ekipu Crnog puta koja je i pobijedila. Odjednom se stvorila policijska riječna flotila, četiri broda okružila su našu lađu i zatražili da predamo zastavu koja je zaplijenjena kao dokazni materijal u postupku. Eto, a tek sam dobio presudu za pozorište. 500 kuna, a kazna je u njemačkim markama. Imam problema da pronađem kurs. Svakako ću se žaliti višem sudu – kazao je Vladava, koji je vodio svoje HSP-ovce i HOS-ovce u protest protiv predstave Olivera Frljića “Naše nasilje i vaše nasilje.”

hospolicijaneretva

Posljednja intervencija policije zbog HOS-ovaca zabilježena je proslavi Oluje u Kninu prošle sedmice. Policija je privela ratnog komandanta Marka Skeju i još nekolicinu HOS-ovaca zbog uzvikivanja “Za dom spremni.”

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR