Godišnji odmori mame provalnike (VIDEO)

399

Policijska uprava Doboj je, tokom mjeseca juna i jula evidentirala, 16 provala u kuću ili stan. Najveći mamac za lopove je upravo period godišnjih odmora. Na meti su im često i vikendice, ali i pomoćni objekti.

– Imamo situaciju, da u poslednjem mjesecu, mjesecu julu, imamo evidentno povećanje krađe u odnosu na mjesec jun, pa i u odnosu na isti period prošle godine, zbog takve pojave naložene su određene aktivnosti – tvrdi Žarko Panić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Iz policije savjetuju da, ukoliko idete na godišnji odmor, nikako ne spuštate sve roletne u stanu. Dodaju i da bi dobro bilo da ključ od kuće ili stana, ostavite komšiji da povremeno provjere da li je sve u redu. I dok se pojedine Dobojlije odlučuju za sigurnosne alarme, drugi u šali kažu da nemaju šta da zaštite.

Pored ovih savjeta, policija preporučuje se da se vrijedne stvari, novac i nakit ponesu sa sobom. Zanimalo nas je i da li osiguravajuće kuće nude građanima mogućnost da svoju imovinu osiguraju samo za vrijeme godišnjeg odmora. Pred kameru nisu htjeli, ali u telefonskom razgovoru kažu da takvu mogućnost nemaju, ali da građani svakako mogu osigurati svoju imovinu na godinu dana. Osnovni paket osiguranja košta 0,48 km po kvadratu.

Biljana Đukić

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR