Banjaluka: Počela obnova društvenih domova (VIDEO)

405

Borba Kulturno-umjetničkog društva “14 februar” iz Debeljaka za sanaciju Društvenog doma u ovom banjalučkom naselju traje već desetak godina. Tokom svih tih godina su iz neuslovnih prostorija, bez vode i garderobe, smišljali koreografije i osvajali nagrade na festivalima. To će se konačno promijeniti.

– Mi smo do sada radili u jako teškim uslovima. Nemamo garderobu, nemamo prostorije za odmor, nemamo već tri mjeseca ni vodu. Evo sad će se konačno sve promijeniti, počeće obnova Društvenog doma, pa ćemo dobiti pristojne uslove za rad, a priključiće nas i na gradski vodovod. Biće to velika stvar za jedno kulturno-umjetničko društvo koje je praktično krenulo od nule – priča Dragan Kavić, predsjednik KUD “14 februar” Debeljaci.

Ove godine biće obnovljen i Društveni dom u Dragočaju. Krov su ovdje sanirali još prije dvije godine. Nakon obnove, u ovaj objekat bi se, pored kulturno-umjetničkog društva, mogle udomiti i još neke lokalne instiucije pa i ambulanta porodične medicine.

– Razgovarali smo sa gradonačelnikom, i o tome ćemo još razgovarati. Ovdje će prvenstveno biti Društveni dom, a po svemu sudeći ovdje bi mogli biti smješteni Mjesna kancelarija i Mjesna zajednica. Pa i Mjesna boračka organizacija. Razgovarali smo sa načelnikom Bilčarom, da ovdje preselimo i ambulantu porodične medicine – rekao nam je Milan Vučković, član Savjeta MZ Dragočaj.

Izboru upravo ova tri objekata i njihovoj obnovi pristupilo nakon detaljne analize svih društvenih domova na području grada, kaže banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić

– Ukupno je ove godine za rekonstrukciju društvenih domova na seoskom području planirano oko 350 000 KM, i radovi će ove godine biti izvedeni na tri objekta na različitim stranama grada. Osim objekata u Debeljacima i Dragočaju, radovi su nedavno počeli i u MZ Ljubačevo, gdje je uklonjen objekat starog doma i biće sagrađen novi – kaže prvi čovjek Banjaluke.

Za iduću godinu će, nakon analize, ponovo na osnovu teritorijalanog reciprociteta biti odabrani objekti društvene namjene koji će biti sanirani sredstvima iz gradskog budžeta.

LJubinko Spasojević

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR