SNS ipak podržao novu premijerku

499

SNS je snažno podržala odluku predsjednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da Ana Brnabić bude izabrana za premijera – saopštila je potpredsjednica SNS Marija Obradović novinarima i najavila da sada slijedi prebrojavanje da li ima 128 glasova za izbor Brnabić u Skupštini Srbije.

Kako je rekla, ako do četvrtka ne bude potrebne većine ići će se na nove izbore, mada su male šanse za to.

Vučić je novinarima nakon sastanka samo kratko rekao: “Nije bilo lako”, a na pitanje da li će SPS dobiti “četiri plus jedno” mjesto u novoj vladi, Vučić je rekao da vjeruje da će sve biti u redu.

Vezane vijesti:

Ni Palma ni dio SNS-a neće podržati Anu Brnabić?

Marija Obradović je rekla da će se sačekati do četvrtka da se vidi da li će imati 128 glasova za izbor, da bi u subotu trebalo da počne rasprava u parlamentu, da se do tada najstavljaju pregovori sa koalicionim partnerima, jer SNS želi da obezbijedi što veću podršku za novu vladu sa liste “Srbija pobjeđuje”.

– Nadamo se da ćemo do 30. juna imati novu vladu. SNS i Vučić neće trpiti političke ucjene, kao i da nikoga niko neće promoravati da glasa. Nećemo insistirati da Dragan Marković Palma glasa za Brnabić – rekla je Obradović i precizirala da je svako od poslanika SNS danas na sastanku glasao da li je za ili protiv izbora Brnabić, da je bilo različitih mišljenja, ali da su svi podržali odluku Aleksandra Vučića.

Obradović je kazala da je takođe bilo različitih mišljenja oko većeg učešća SPS u vladi.

Poslanik SNS Dragan Šormaz takođe je samo rekao da je “sve u redu”.

Prije sastanka, Vučić je, na pitanje da li očekuje podršku, rekao: “Naravno.”

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR