Politički transferi: Teslićki odbornici kao ptice selice

2364
Dragan Savić

U Tesliću traje žestoka postizborna utakmica! Lokalni odbornici kao ptice selice pokazali su da rado mijenjaju stranački dres, što je političku scenu ovog grada učinilo znatno komplikovanijom!

Izlazak predsjednika Aktiva mladih SDS-a Teslić te odbornika ove stranke u lokalnom Parlamentu Dragana Savića, i prelazak u redove „najljućeg“ rivala SNSD-a, dobio je prošle sedmice mnogo veću dimenziju nego što joj realno pripada.

Dragan Savić i Milorad Dodik
Dragan Savić i Milorad Dodik

Da se sve ne bi završilo na lokalnom nivou, kako je to u ranijim sličnim slučajevima uglavnom bilo, pobrinuo se, a ko drugi, nego predsjednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik, koji je sastanak sa „odbjeglim“ SDS-ovcem stavio u ravan svojih zvaničnih sastanaka sa liderima regiona i predstavnicima međunarodne zajednice.

Nakon sastanka u Palati predsjednika u Banjaluci, Savić je upoznao javnost da od tog trenutka podržava politiku predsjednika Dodika te „političke opcije koju on predstavlja“.

– U toj politici sam prepoznao nastavak one patriotske politike koja je stvorila i sačuvala Republiku Srpsku, a za koju je moj otac položio život u uniformi Vojske Republike Srpske – obrazložio je tako svoju odluku Savić.

Dodik je zahvalio Saviću na iskazanom povjerenju i istakao da je njegov čin „dodatna obaveza i njega i kompletne strukture u RS da istraje u dosadašnjoj politici očuvanja interesa Srpske, uprkos brojnim pritiscima izvana, kao i iznutra“.

Mladi SDS-a Teslić
Mladi SDS-a Teslić
Posao i 50 000 KM

Nakon Savićevog prelaska u SNSD, ubrzo su se javnosti obratili Mladi SDS-a Teslić, koji su kao razlog Savićevog prelaska vidjeli novac, koji je njihov bivši predsjednik, kako tvrde, dobio kako bi pristao na politički transfer.

– Jednoglasno osuđujemo sramni srebroljuban čin našeg bivšeg prijatelja i bivšeg brata Dragana Savića i ovom prilikom obavještavamo naše članove, simpatizere i javnost da je jedini motiv koji stoji iza svega samo novac i ništa drugo, što je mnogima od nas i lično priznao – stoji, između ostalog, u njihovom saopštenju.

Mladi SDS-ovci tvrde da je Savić uz novac, dobio i posao, što je, prema njima, glavni motiv bivšeg SDS-ovca da napusti redove kojima je godinama pripadao.

– Savić je svoj obraz i svoje ljudstvo prodao, kako nam je sam priznao, za tačno 50 000 KM i za posao profesora fizičkog vaspitanja u srednjoj školi – navode oni i dodaju da je Savić odlaskom kod Dodika „okaljao ime heroja njihove opštine, lažno pravdajući svoj srebroljubni čin zloupotrebom svog pokojnog oca“.

Uz saopštenje, teslićki SDS-ovci podjelili su i video, na kojem Savić, u septembru prošle godine, žestoko kritikuje opciju kojoj odnedavno pripada.

– Predstoji nam borba koja se vodi olovkom – da se odbranimo od bande koja 10 godina pljačka Republiku Srpsku! Ne smijemo im dopustiti da opljačkaju i našu opštinu! – govorio je u predizbornoj kampanji Savić, a na izborima, sa liste SDS-a, ušao u teslićku Skupštinu.

Dragan Bogdanić sa Mladim SNSD-ovcima
Dragan Bogdanić sa Mladim SNSD-ovcima

Rat saopštenjima nastavljen je i za vikend, kada su se oglasili Mladi SNSD-a Teslić te osudili, kako su naveli, sraman nastup SDS-ove omladine.

Poziv na linč

– U vremenu u kojem svaki vid energije i političkog djelovanja treba biti usmjeren na uspostavljanje što bolje pozicije za sve mlade u našoj zemlji, Mladi SDS-a su iznjeli saopštenje u kojem je oskrnavljen lik jednog mladog čovjeka. Ovakvim nastupom su jasno pokazali koliko su usmjereni na stvaranje bolje pozicije za mlade jer pomenuto saopštenje nije ništa drugo nego poziv na linč – istakli su mladi SNSD-ovci.

Koliko se može primjetiti, naveli su dalje, stav Mladih SDS-a Teslić je najmanje njihov stav.

– To je zapravo jedan autorski tekst ili tekst jednog čovjeka koji ne podržavaju ni pojedinci koji su se fotografisali taj dan povodom saopštenja i koji su se ubrzo od takvog stava i ogradili – naveli su, između ostalog, Mladi SNSD-a Teslić.

Tom prilikom se ponovo oglasio i sam Savić, koji je rekao da ne želi da se osvrće na objave na internetu.

– Ovdje sam isključivo zbog politike Milorada Dodika, jer sam uvijek težio ka političkoj slozi. Dodik vodi politiku ka očuvanju Republike Srpske a sada su se složile kockice i odlučio sam da se pridružim SNSD-u. Ostavljam SDS iza sebe i krećem dalje. Podržavam politiku Dodika koja vodi ka Srbiji i Rusiji, a ne Sarajevu i Bakiru – istakao je Savić.

SNSD-ova trojka

Podsjećamo, pored Savića, još tri odbornika iz Teslića su od oktobra prošle godine do danas otkazala poslušnost strankama koje su ih dovele u lokalni Parlament. Riječ je o SNSD-ovim Dijani Đekanović, Draganu Nikoliću i Savi Radiću, koji su formalano i dalje dio pomenute stranke, ali djeluju više kao nezavisni odbornici.

Kako je portal SrpskaCafe prvi objavio, ova trojka je na sjednici Skupštine, u aprilu ove godine, glasala suprotno stavu stranke, što je bio uvod u njihovo “okretanje leđa” SNSD-u.

Lokalnu vlast u Tesliću čine stranke okupljene oko SDS-a i načelnika Milana Miličevića, dok je SNSD, na čijem je čelu ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, u opoziciji.

Ognjen Tešić

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR