Egzorcisti prijete papi Franji?

337

Misteriozni kult katoličkih egzorcista, koji navodno radi na tome da papa Franjo nestane, uzbunio je Vatikan jer ga oni ne žele novog poglavara Rimokatoličke crkve.

Oni, kako prenose pojedini mediji, ne žele papu Franju koji nastoji da modernizuje Crkvu. Zato mu, kako se navodi, žele čak i smrt koju “dogovaraju” sa đavolom.

Plinio Korea de Oliveira je preminuli vođa ultradesne organizacije “Tradicija, porodica i imanje”, koja djeluje u Rimu, ali to što je on umro ne znači da njegovi sljedbenici nisu nastavili sa svojim običajima.

De Oliveira je u Rim došao 1960-ih da bi protestovao protiv sazivanja Drugog vatikanskog sabora, s kojim je počela era pokušaja Katoličke crkve da se modernizuje.

On je još tada govorio da je to “trenutak u istoriji koji je tužan kao i onaj kad je Isus umro” i počeo propagandu sa sličnim stavovima.

Iza njega je navodno ostao kult sljedbenika, katoličkih egzorcista u Brazilu, koji ga posebnim kanalima kontaktiraju i poštuju.

– Sam de Oliveira je bio u paktu sa đavolom. Tako barem vjeruju njegovi sljedbenici, koji tvrde da njihov preminuli “vođa” utiče na stvari poput klimatskih promjena, ali i da radi na tome da umre papa Franjo – prenose regionalni mediji.

O ovome piše i Andrea Tornieli na blogu Vatikan Insider, a objavio je i više članaka o ovom kultu egzorcista i njihovim vjerovanjima.

On tvrdi da kult vjeruje da bi Katolička crkva dobila konzervativnijeg vođu kad bi se riješili sadašnjeg pape.

Nakon što je de Oliveira umro 1995. godine, kult se podijelio u dvije grupe.

Prva je ova koja se nada smrti pape Franje i generalno se protivi njegovom načinu vođenja Crkve, a podržava ih grupa američkih kardinala.

Druga je grupa poznata kao “Heralds of the Gospel”, koju je osnovao monsinjor Joao Scognamiglio Clá Dias, i predstavljaju kult obožavanja.

Dias je bio vođa egzorcista koji u tajnosti praktikuju bizarne običaje u kojima pokušavaju da komuniciraju đavolom, ali nedavno je podnio ostavku, upozorava Tornieli.

Rade to tako da, umjesto da istjeruju đavola iz ljudi kao egzorcisti, oni ga pokušavaju pozvati u ljude da bi preko njih mogli stupiti u kontakt s njim.

Ovakav način poštovanja đavola postao je problem za Crkvu, koja je prema pisanju “Daily Beasta” započela istragu nad ovim kultom, piše Barbie Latza Nadeau, posebno jer im navodi o tome da se žele “riješiti” pape Franje.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR