Đorđević izabrao: Jokić, Marjanović, Bjelica…

425

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak kandidata za Evropsko prvenstvo.

Selektor je pozvao 25 igrača.

Zanimljivo je da su na spisku Boban Marjanović, koji prošle godine nije igrao na Olimpijskim igrama jer je izostao sa kvalifikacionog turnira i priprema kako bi zdrav dočekao potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa Detroitom (21 milion dolara), kao i Milutinov koji je takođe u posljednjem trenutku otkazao učešće.

Na spisku se nalaze: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Nemanja Nedović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Branko Lazić, Marko Gudurić, Nemanja Dangubić, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić, Vladimir Štimac, Boban Marjanović, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov i Dejan Davidovac.

9099802625947879e2391b912933881_w640

Igrači koje Đorđević pozove imaće prozivku 20. jula. Poslije toga slijede pripreme na Kopaoniku, pa prijateljska utakmica u Kraljevu sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije. Srbija će igrati i turnir Akropolis kup, gdje učestvuju još Grčka, Italija i Gruzija.

Evropsko prvenstvo održava se od 31. avgusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj.

Portal SrpskaCafe od sada pratite i putem naše Android aplikacije koju možete besplatno preuzeti ovdje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR